Forum Borštnik

March 12, 2020 / Objavil/a: admin

Javna refleksija zasnove in perspektive Festivala Borštnikovo srečanje
26. 3. 2020, od 17. do 19. ure, SLOGI, Mestni trg 17, Ljubljana

ODPADE zaradi splošnega odpovedovanja javnih dogodkov. Nov termin in kraj dogodka bomo objavili takoj, ko bosta zagotovljeni.

Igralci, režiserji, dramaturgi, študenti AGRFT, vsi gledališki/scenski ustvarjalci in vsi, ki se vas tema dotika, vabljeni na Forum Borštnik! Izmenjali bomo mnenja o zasnovi Borštnikovega srečanja in zbrali predloge za izboljšanje delovanja festivala.

Festival je instanca za nagrajevanje, sooblikujejo ga različni akterji, nekoč pa je bil bolj kraj srečevanj gledaliških umetnikov kot tekmovanja. Njegovo ime opominja na dragocenost srečanja. V času, ko produkcijski sistem narekuje tempo ustvarjanja, čutimo potrebo po premisleku o festivalu, tudi kot delu širše problematike umetniške produkcije.

Izhajamo iz osebnega odnosa do festivala: Zakaj smo tam? Kako se na festivalu počutimo? Kako vidimo njegovo družabno (socializacijsko) razsežnost?

Zanima nas: Kako je Borštnikovo vpeto v sceno in obratno? Ali lahko sooblikujemo pobudo ustvarjalcev predstav, s študentsko srenjo vred, ki bi festival zasukala v živahnejšo smer? Kako gledališka skupnost rezonira s festivalsko logiko?

► Kaj se Vam zdi pomembno v zvezi z Borštnikovim in kakšno posodobitev bi predlagali?

Za hiter vstop v temo preberite: Srečanje, Borštnikovo.

……………………

Potek dogodka: Po kratkem uvodu dobi vsak prisoten nekaj minut, da pove svoje mnenje o prednostih in pomanjkljivostih sedanje zasnove FBS ter poda konkreten predlog izboljšave. Poskrbljeno bo za enakomerno razporeditev časa.

Po dogodku: Zbrane predloge strnemo v smiselno celoto in jih posredujemo po razpoložljivih kanalih.

Soorganizacija: Društvo gledaliških kritikov in teatrologov Slovenije (pobudnik) in Združenje dramskih umetnikov Slovenije
Gostitelj: Slovenski gledališki inštitut
Ideja, koordinacija, besedilo in moderacija: Nenad Jelesijević

dgktslogo-ZDUSKomentiraj vsebino!

:

: